Pift baren op med en skibsklokke

Hvad er en mand uden en hjemmebar? I 1980’erne var det yderst populært at bygge sin egen bar hjemme i kælderen eller hvor man nu havde plads til det. Rigtig mange mænd fik bygget et hyggeligt lille rum nede i kælderen med en bar, barstole og et billiardbord eller noget andet hyggeligt. Nogle hængte dartspil op eller lavede bare en hyggekrog.

Denne trend er faktisk kommet frem igen. Mange yngre mænd får nu installeret en bar i deres kælder eller sågar oppe ved stuen eller i det store spisekøkken. For nogle år siden skulle alle have et samtalekøkken, og det vil man stadig gerne. Men nu kræver det lidt mere udvikling. Heriblandt hører at der skal være en ordentlig bar, hvor man kan servere gode drinks og sidde og hyggesnakke.

Til baren hører selvfølgelig selve baren, som gerne skal være lidt høj, sådan at man kan stå naturligt bagved den og servere og lave drinks. Der skal være et arbejdsbord på den ene side og mulighed for at sidde på høje barstole på den anden side.

Disse barstole kan efterhånden købes mange steder og i mange forskellige modeller. Både med lædersæde og med stofsæde. Sågar fås de i plastic og træ også.

Noget andet uundværligt udstyr er et godt køleskab og gerne et køle-/fryseskab, så man også kan lave isterninger på stedet. Man skal have plads til diverse flasker og andet der bruges i baren. En masse glas, oplukkere osv.

Alt dette har de fleste styr på. Men én ting som bare gør det meget mere rigtigt, og som mange glemmer, er at der selvfølgelig skal være en barklokke. Udover at den kan pynte og se godt ud ved baren, giver den masser af rigtig stemning fra en rigtig bar eller værtshus.

Det som den også kan, er at den ofte kan være genstand for en række sjove bemærkninger eller samtaler. F.eks. kan man gejle hinanden op til at ringe med den eller andet. Det er ret sjovt og så ser det bare super godt ud når der hænger en skibsklokke også.

Skibsklokkerne fås både i messing eller i forkromet udgave. Hvad der passer bedst til dig, er jo en smagssag og hvad man ellers har. Men jeg synes en skibsklokke i messing er det flotteste.

En skibsklokke kan købes for ca. 200 kr. og op til ca. 3.000,- hvor dem i den billigere ende ofte er mere end nok. Så det behøver ikke afholde dig fra at købe en skibsklokke. Det kan også være en god gave til ”manden der har alt” – bare ikke en skibsklokke i baren.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *