Skal der være en morale i godnathistorier?

Der findes mange godnathistorier. Mange godnathistorier kan du finde på nettet, men der findes også bøger du kan købe og dermed have godnathistorier til mange dage.

Men der er også mange forældre som selv finder på historier om aftenen når børnene skal sove. Fordelen er her, at man kan tage udgangspunkt i nogle af de ting man ved barnet har oplevet og måske haft svært ved at forstå eller se den dybere mening i.

Dermed kan man via en handling i en historie, hjælpe barnet til at se hvorfor en person gør som den gør. Bagefter man har fortalt godnathistorien, så kan man så tage en lille snak med barnet om hvordan historien relaterer sig til den episode barnet oplevede og dermed opnå en større forståelse hos barnet.

Men de historier man kan finde på nettet har også ofte en form for morale eller lære, som man kan uddrage fra historien. Derfor er det en god idé at læse disse historier forud og måske en lang række af dem, så man kan hive de rette historier frem på de rette tidspunkter.

Men skal der altid være en morale i historierne? Nej, det skal der ikke. Nogle gange er det også godt for barnet bare at kunne give sig helt hen i historien og enten bare grine eller føle sig godt til rette. Uden at man bagefter diskuterer frem og tilbage eller man skal forsøge at lære noget.

Her kan barnet give sig hen i en drømme verden og lade fantasien råde.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *