USB Stick – Læs mere her!

USB står for universal serial bus, der er en ”datakommunikationsbus”, hvis man skal bruge det rigtige og fine ord. Denne datakommunikationsbus findes i stort set alle computeres bundkort.

Et USB stick er en lille lagringsenhed, hvor du kan lagre, flytte eller gemme alle slags filer fra din computer.

USB stick bruges flittigt i studiemiljøer, hos virksomheder til backup og hos private til backup af billeder af familiens sidste charterferie.

 

USB-hastigheder

I takt med den teknologiske udvikling, har udviklingen også inden for USB stick udviklet sig.

I starten kørte man med USB 1.0, der er meget langsom. (1,5 Mbit/s). Siden har det udviklet sig meget, og man kan i dag få USB 3.0, der er super hrutig. (480 Mbit/s).

 

Forskellige slags USB sticks

Tidligere kunne man kun købe USB stick, der var udformet som kedelige nøgleformede tingester. I dag er det helt anderledes. Nu kan man få USB stick udformet som stort set alle ting. F.eks., hvis du går meget op i fodbold, kan du købe et USB stick, der ligner en fodbold. Af andre formninger kan nævnes guldbar, is, sushi og en finger.

 

Størrelser på USB stick

Udviklingen har også påvirket, hvor mange filer, der kan være på et USB stick. Tidligere var det normalt  at have et USB stck på 1 eller 2 gigabyte. I dag er det muligt at få USB stick helt op på 128GB, men de fleste køber dog USB stick med 32GB.

 

Hvor bør man købe USB stick?

 Mit råd til dig, hvis du står og skal købe et USB stick, er at købe dit USB stick på nettet. Der kan være mange penge at hente, da butikkerne tit tager overpris for selv USB stick med lav hukommelse.

Tag et kig på nettet, google ”USB stick” eller lignende.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *